Tűzoltók fantáziában: The Brigade

írta: zogmund


Közzétéve: February 27, 2019 at 12:00 PM

Véleményem szerint az egyik legjobb gateway kooperatív játék a Flash Point: Fire Rescue.
Szeretem ezt a játékot nem csak azért mert még épp nem túl bonyolult, gyönyörűen néz ki, és nem mellékesen nagyon jó a témája. Kigyulladt egy objektum (ház, hajó, tengeralattjáró, metróállomás, repülő stb) és nekünk, mint tűzoltóknak kell kimenekíteni akit csak tudunk.
Ezért is kaptam fel a fejem, mikor láttam a The Brigade nevű játékot. Itt is tűzoltók vagyunk, csak ez most egy fantázia világban játszódik. És nem kooperatív!

The Brigade társasjáték

A történet szerint Tinderbox nevű városban vagyunk, ahol igen furcsa az időjárás. Most épp egy tűzvihar tombol a Piromániákusos Egyeteme felett, és tűzlabdák esnek a vársora mindenfele. Épp alkalmas idő arra, hogy hőssé válljunk. A játékban egyik tűzoltó családot irányítjuk, különféle hősi tetteket kell végrehajtanunk, hogy elnyerjük a városlakók bizalmát, és a hőn áhított Tűzoltó parancsnoki tisztet.

A körünkben előszőr húzunk egy eseménylapot (tűz üt ki valahol, fúj a szél és így terjednek a lángok stb), majd van x akciónk amit el lehet költeni. Lehet új egységeket fogadni, mindnek van speciális képessége.

Szépen kidolgozottnak tűnik, a helyszínek, a tokenek, a leírások, a karakterek, és mellette egy gyors (BGG szerint 20-40 perc), izgalmas játékot sejtet a doboz.
Reméljük egyszer majd Magyarországon is lehet kapni.


Ismertető The Brigade
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
6 - 4 =