Találatok a következő címkére: Kiegészítő

Mage Knight: The Apocalypse Dragon - Új kontent a láthatáron!

Egyik kedvenc tárasjátok a Mage Knight, a kedvenc tervezőm pedig Vladda Chvatil, még jó hogy felkaptam a fejem, mikor megláttam a hírt, hogy új kiegészítőt terveznek, The Apocalypse Dragon néven!
Nem mindenapos, hogy új tartalom érkezik a játátékhoz, legutóbb 2018-ban (!) jött ki az Ultimate Edition, ami sok újdonságot nem hozott, csak egy nagy dobozt. Kiegészítő pedig 2015-ben volt a Shades of Tezla.

Ezt sajnos nem Vlaada tervezi, de bevonták a tervezésbe, reméljük jó sül ki belőle.
A leírás szerint új hőst kapunk (Coral), lesznek újfajta ellenfelek, kampány, új helyszínek és helszín típusok. Sokan hiányolják, hogy a szóló módhoz nem adnak sokat, pedig úgy játszanak a legtöbben. Meglátjuk.
Mindenesetre én már a hírnek is örülök :-)

Mage Knight: The Apocalypse Dragon - társasjáték kiegészítő

Olvass tovább →

Viticulture World - Egy merész kiegészítő

Ritka eset, hogy egy kompetitív játékból a kiegészítővel kooperatívat csinálnak. Eddig még az Orléans esetében (Orléans: Invasion) találkoztam ilyennel. Ott ez nagyon jól működött.
Most a Viticulture is megpróbálkozott egy hasonló fordulattal (hivatkoznak is a fentire a hivatalos BGG leírásban).
Mindenkinek van saját célja és közös cél is, és akkor nyerjük meg a játékot, ha mindkettő sikerül. Mindezt nyakon öntik egy kis asszimmetriával, ami szerintem egy jó ötlet.

Nem sűrűn találkozhatunk hasonló koncepcióval és a Viticulture alapból egy nagyon jól sikerült játék, egy próbára mindenképp érdemes lesz!

Itthon még nem kapható, de minden bizonnyal hamarosan más lesz a helyzet :-)

Viticulture World

Olvass tovább →

QE: Commodities - Diverzifikálás!

A QE véleményem szerint az egyik legjobb licitálós játék, egy nagyon vagány ötlettel, akármekkora összeggel lehet licitálni!
Ráadásul a valós gazdaság egy fontos szeletét tanítja meg, mutatja be, szórakoztató formában. A szabálykönyvben szentelnek is ennek egy bekezdést, hogyan történik meg az, amit játszunk a való életben.

Egy kiegészítő mindig érdeklődést vált ki, pláne, ha olyan játékról van szó, amit szeret az ember. Itt viszont nehezen tudtam elképzelni mi az amit hozzá tudnak tenni, így amikor megláttam, hogy készül az első kiegészítő, a kezdeti szokásos euforikus hangulatot, hamar felváltotta, hogy ok, de mit is várok?

A címben szereplő fogalom az amivel bővítik a játékot. Diverzifikálni tudjuk a befektetéseinket. Plusz most már eladni is fogunk tudni.
Leírás alapján jól beleillik az alapjátékba, még további valós gazdasági fogalmat, jelenséget csempésznek be, és megnövelik a stratégiai lehetőséget. És ne felejtsük, a BoardGameTables mindig jó minőségű árut szokott kiadni a kezei közül, remélhetőleg most sem lesz másképp!
Kickstarteren már elindult.

QE: Commodities

Olvass tovább →

Dominion: Menagerie - szerencsét hoz-e a 13?

Egy év kihagyás után, újra kapunk kiegészítőt az egyik (ha nem a) legismertebb pakliépítős társasjátékhoz, a Dominionhoz.
2015-2018-ig minden évben jött ki egy-egy nagy kiegészítő (és még jók is voltak), most egy évet rápihentek a következőre.
A Dominion esetében lazán kell kezelni, mikor tematikáról beszélünk, most az állatok vannak "terítéken". Majd meglátjuk mennyire átvitt értelemben, a doboz alapján lehet következtetni melyik jelentés lesz a nyerő.
Ismételten egy nagy kiegészítővel van dolgunk, ami 400 új kártyát jelent (vajon összesen hány dominion kártya van? Leszámítva a fan-made kártyákat persze), és egy kevés új szabályt is.

Hivatalosan március 18-tól lesz elérhető!

Dominion: Menagerie

Olvass tovább →

Terra Mystica: Merchants of the Seas - 5 év után érkező újdonság

Megosztó játék a Terra Mystica, abban az értelemben, hogy bár BGG a 13. helyet foglalja el, én csak pár igazán keményvonalas társasjátékos kollégát ismerek, aki szereti.
Köztük vagyok én is :-)

Most öt év után kapunk új kiegészítőt ehhez a remek játékhoz, ami leginkább nem csak új contentet ígér, hanem új szabályokat.

Terra Mystica: Merchants of the Seas

Olvass tovább →

Captain Sonar: Operation Dragon - Új vizeken

Ki ne ismerné a Captain Sonart? Na jó, biztos sokan vannak akik még nem. Ajánlom mindenkinek, egy különleges élmény. Dedukciós, valós idejű (de lehet körökre osztott, vagy akár sakkórával(!)), Team v Team játék, ráadásul a témája is elég egyedi: Tengeralattjárók csatája.

Nos ehhez - azt kell mondjam suttyomban, nem sok hírverést láttam róla - érkezett a második kiegészítő, az Operation Dragon.

Captain Sonar: Operation Dragon

Olvass tovább →

Caverana: The Forgotten Folk

Úgy rémlik valahol azt olvastam, hogy nem lesz a Cavernához kiegészítő. 4 év után most mégis kijött az első! (Igaz, ha jól tudom, egy fan projektből indult, az nőtte ki magát hivatalos kiegészítővé)
Uwe Rosenberg egyik legsikeresebb játéka, az Agricola. Ennek fantasy-s, kicsit újragondolt változataként született meg a Caverna még 2014-ben.

Úgy néz ki, kicsit fel akarják frissíteni a játék iránti érdeklődést, mondhatnánk rosszmájúan. Inkább csak most érett meg a kiegészítő :-)
Lassan már kapható nálunk is a Caverna: The Forgotten Folk

Caverna: The Forgotten Folk kiegészítő

Olvass tovább →

Flash Point: Fire Rescue - Tragic Events

No kérem ez érdekes! A Flash Point: Fire Rescue-hoz érkezett egy érdekes kiegészítő, a Tragic Events.

Egyrészt érkezik hozzá két új karakter minivel, ami mindig király :-) Az Extreme Danger stílusában készültek ezek a minik, szóval akinek csak az alap van meg, annak kicsit furcsa lesz.
Ezen kívül két nagyon jó dolog is jön a csomagban.

Olvass tovább →