Caverana: The Forgotten Folk

írta: zogmund


Közzétéve: March 26, 2019 at 12:00 PM

Úgy rémlik valahol azt olvastam, hogy nem lesz a Cavernához kiegészítő. 4 év után most mégis kijött az első! (Igaz, ha jól tudom, egy fan projektből indult, az nőtte ki magát hivatalos kiegészítővé)
Uwe Rosenberg egyik legsikeresebb játéka, az Agricola. Ennek fantasy-s, kicsit újragondolt változataként született meg a Caverna még 2014-ben.

Úgy néz ki, kicsit fel akarják frissíteni a játék iránti érdeklődést, mondhatnánk rosszmájúan. Inkább csak most érett meg a kiegészítő :-)
Lassan már kapható nálunk is a Caverna: The Forgotten Folk

Caverna: The Forgotten Folk kiegészítő

Meg kell mondjam, már első ránézésre megnyert. Bár a játékmenet nem épp azt sugallja, hogy itt valami nagy fantasy élményben lesz részünk, a doboz azonban ezt ígéri.
Ha nem is fantasy hangulat, de legalábbis behoznak a törpök mellé 8 különféle fajt. Elfek, sötét elfek, emberk, trollok és más hasonló lényeket irányíthatunk.
Nálam ez már plusz pont.

A fajok lényege, hogy mindnek van speciális képessége, de ugyanakkor van hátránya is. Így sokkal "vezetettebb" a játékmenet, nem veszünk el a sok lehetőség között, ugyanis az előny/hátrány alapján könnyebben látjuk mi a legjobb döntés nekünk.

Persze lehet valakit zavar, hogy nincs meg az a tucatnyi választási opciója, azoknak sokat nem hoz a kiegészítő (pár új épület leginkább).
Viszont ebből kifolyólag, ha új játékossal akarjuk megismertetni a Cavernát, ez a kiegészítő nagy segítség lehet. Sokkal jobb játékélményt tud adni így a kezdőknek is, és talán szívesebben is ülnek le a játék elé.
Illetve ha valaki szeret elmélyülni egy-egy stratégiában és inkább annak a mélységeit, határait elérni, annak is jó választás lehet.


Kiegészítő Caverna: The Cave Farmers Caverna: The Forgotten Folk
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
5 + 3 =