Century: A New World - Teljes a triumvurátus

írta: zogmund


Közzétéve: July 4, 2019 at 12:00 PM

Van ez a Century: Spice Road, ami nagy buzz volt 2017-ben, és nem is alaptalanul. Én is nagyon szeretem, könnyen elmagyarázható, pörgős, taktikus, izgalmas. Egy szóval remek játék.
Nem tudom, hogy Emerson Matsuuchi már akkor tudta-e, hogy ebből egy Century trilógia lesz, vagy csak később jött neki az ötlet (a dobozból arra lehet következtetni, hogy tervezett volt), mindenesetre egy nagyon nehéz fába vágta a fejszéjét.

Century: A New World

Ugyanis ezek a játékok nemcsak önállóan játszhatóak, hanem egymással kombinálva is! No nem olyan értelemben, hogy csak több elemet (tipikusan kártyát) ad hozzá, mint mondjuk a Dominion meg a Dominion: Intrigue, hanem teljesen más játék külön és mixelve.
Így a három dobozban összesen 7 játék van!

Century - trilogy

Nem egyedi eset, én eddig a Zooloretto - Aquaretto-ban ismertem ezt, ott azért ez annyira nem ütött...
Itt ellenben úgy tűnik sikerült! Nem csak az A New World lett jó (egy kis worker placementetet kevertek az eddig szokásos mechanika mellé), de a kombók is nagyon el lettek találva! Legalábbis eddig ez a visszhang.

Akárhogy is van, már az elismerésre méltó, hogy egy mechanika köré, három jó játékot tudott készíteni Emerson Matsuuchi, ahol mindegyik hasonló, de mégis más, és még a kombinációk is játszható játékot adnak.

Ha sikerült beszerezni, akkor majd írok róla részletesebben, egyelőre még preorder státuszban van, de elvileg nemsokára elérhető lesz a boltokban!


Century: A New World Century Trilogy
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
3 + 3 =