Sagrada: The Great Facades – Passion

írta: zogmund


Közzétéve: August 19, 2019 at 12:00 PM

Nemsokára új kiegészítője jelenik meg a Sagradához, The Great Facades - Passion címmel.
Vagy talán már meg is jelent. A lényeg, hogy kapunk egy rendes kiegészítőt, eddig ugyanis csak egy 5-6 fős kiegészítő és pár bónusz, promó lap érkezett hozzá.

Sagrada - The Great Facades - Passion

Elvileg ez egy kiegészítő sorozatnak (Passion, Life, Glory) az első része.
A kiegészítő hasonló vonulatot követ, mint amit anno először az Alhambránál láttam. (Ez most onnan is jutott eszembe, mert mindkettő Spanyolország egyik jellegzetességét dolgozza fel) Nevezetesen, hogy ez a kiegészítő is pár modullal érkezik, amiket tetszés szerint adhatunk hozzá az alapjátékhoz.

Itt most ezek a modulok vannak:
Inspiration cards - Minden játékos kap egy egyedi lapot, amit csak ő használhat a játék folyamán. Ez egy különleges képesség, van közöttük amit a játékban egysze, amit fordulónként egyszer vagy egy esemény után lehet csak használni.
Rare glass dice/window - Az egyik eszközlapot (tool card) helyettesíti. Itt gyakorlatilag egy új "színtelen" kockát kapunk, amit fel lehet használni, persze ezekre is kell használni a támogatás tokent (influence token), mint az eszközlapokra.
Rare glass private objective card - Ez igazából az előzőhöz tartozik, szóval a feltételezi, hogy a rare glass modullal is játszunk. Saját cékártyák, amik a ezekre a színtelen kockákra vonatkoznak.

Ezeken felül kapunk még pár célkártyát is, ami általában szimmetrián alapuló célokat fogalmaz meg (van ami ellentmondásos az eredeti célkártyákkal, szóval páronként csak az egyik használható egy játékban).

Én szeretem a Sagradát, és ez egy kis könnyed de mégis érdekes kiegészítőnek tűnik, ami új színt tud vinni a Sagrada festett üvegeihez!


Kiegészítő Sagrada Sagrada: The Great Facades – Passion
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
2 - 2 =