2019-es kihívásom - Megérte?

írta: zogmund


Közzétéve: January 1, 2020 at 12:00 PM

Azon gondolkodtam, vajon megérte-e a 2019-es éves kihívás, amit felállítottam magamnak. Volt benne kihívás az tény, de hogy megérte-e? Lássuk, hogy miért igen :-)

  1. Van egy pár játékom, de vajon kell-e ennyi? Sokan adják-veszik őket, vannak polcsöprések az újaknak. Én még ilyet nem nagyon csináltam, mert mindet jónak tartom. De tényleg azok? Van amivel még sosem játszottam! Ezért is próbáltam ki, hogy vajon tényleg jók-e, és tényleg van-e időm mindre. Van és tényleg jók, így egyelőre nincs szelekció :-)
  2. Jó volt újra átélni olyan játékok nyújtotta élményt, amit nagyon ritkán veszek elő (vagy amit még sose). Néha kell ilyet csinálni, hogy minden előkerüljön.
  3. Illene tudni a játékaim szabályait. Ez meg sok esetben frissítést vagy egyáltalán elolvasást igényel. Nem egyszer fordult már elő, hogy játszanánk egy játékkal, de nem nagyon tudom, hogyan is kell és mire átolvasom a több oldalas szabálykönyvet... akkor inkább előveszünk mást.
  4. Most már legalább tudom, hogy kb tényleg a határon mozgok már a játékmennyiséget illetően.

Főként a 2-es pontot emelném ki, hozzátéve, hogy sokat a gyerekekkel játszottunk végig, bizony, még az igen komplexeket is. És az élményt fokozta, hogy láttam ahogyan taktikázzák, számolgatják, ügyeskedik ki azt a néha 2-2.5 órát.

Viszont év közben többször jött tőlük a kérés, hogy Apa játszunk ezzel vagy azzal, mire én: Nem, mert előbb a kipipálósakat. Így hívtuk azokat, amik még nem kerültek elő az évben. Ez a fajta kényszer nem volt annyira jó, de megszülte a 2020-as célt ;-)
Ezt majd egy másik posztban fejtem ki.

Akinek sok játéka van annak a fenti pontok miatt ajánlom, hogy egyszer próbálja ki ezt a kihívást :-)

A kihíváshoz tartozó bejegyzéseket itt találod.


One Year Challenge 2019
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
6 - 4 =