Q.E. - Végtelen pénz

írta: zogmund


Közzétéve: September 14, 2019 at 12:00 PM

Amikor megláttam ezt a játékot, nekem egyből eszembe jutott Vidman-nak ez a videója, és ahogy ott mondja, hogy

Végtelen sör!

Ebben a játékban ugyanis kipróbálhatod milyen az, ha végtelen pénzed van. Egy gazdasági krízist kell megoldani a következő módszerrel: Pénznyomtatás.
Szóval tegyük fel, hogy korlátlan pénzmennyiség áll a rendelkezésedre és úgy kell licitálnod cégekre, akiket fel akarsz vásárolni. A probléma az az, hogy minden játékosnak végtelen pénz áll rendelkezésére, és úgy kell licitáljatok.

Működhet-e egy ilyen koncepció?

Q.E. társasjáték

Vajon nem lehet-e lehetetlen helyzeteket teremteni a játékban? Működhet-e egy olyan ötlet, hogy nincs semmilyen korlátozó a felhasználható erőforrásnak?
Állítólag igen. Nagyon is :-)

Persze van benne egy trükk. Az a játékos, aki összesen a legtöbbet költötte a jéték végén elveszíti az összes pontját (magyarán kiesik). Pontokat gyűjthetsz ugyanis azáltal, hogy milyen típusú társaságokat sikerül felvásárolnod. Minden cég külön iparághoz tartozik és pontokat kapsz azért, ha azonos iparágból szerzel cégeket, vagy ha minden iparágból van céged.

Van még benne egy csavar. Mikor licitáltok a kezdő játékos licitje nyilvános, és utána ő (és a győztes) tudni fogja a nyertes licit összegét, a többiek nem tudják mi volt a körben a legnagyobb licit (csak azt, hogy az övénél nagyobb volt, mert nem ő vitte a kört). Licit, licit, licit, licit. Ígérem többet nem használom ebben a posztban.

Érdekes.
Azt nem tudom Magyarországon mikor lehet majd kapni, én mindenesetre nagyon várom, különleges játékélményt várok tőle!


Ismertető licitálós Q.E.
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
7 + 5 =