Találatok a következő címkére: Q.E.

QE: Commodities - Diverzifikálás!

A QE véleményem szerint az egyik legjobb licitálós játék, egy nagyon vagány ötlettel, akármekkora összeggel lehet licitálni!
Ráadásul a valós gazdaság egy fontos szeletét tanítja meg, mutatja be, szórakoztató formában. A szabálykönyvben szentelnek is ennek egy bekezdést, hogyan történik meg az, amit játszunk a való életben.

Egy kiegészítő mindig érdeklődést vált ki, pláne, ha olyan játékról van szó, amit szeret az ember. Itt viszont nehezen tudtam elképzelni mi az amit hozzá tudnak tenni, így amikor megláttam, hogy készül az első kiegészítő, a kezdeti szokásos euforikus hangulatot, hamar felváltotta, hogy ok, de mit is várok?

A címben szereplő fogalom az amivel bővítik a játékot. Diverzifikálni tudjuk a befektetéseinket. Plusz most már eladni is fogunk tudni.
Leírás alapján jól beleillik az alapjátékba, még további valós gazdasági fogalmat, jelenséget csempésznek be, és megnövelik a stratégiai lehetőséget. És ne felejtsük, a BoardGameTables mindig jó minőségű árut szokott kiadni a kezei közül, remélhetőleg most sem lesz másképp!
Kickstarteren már elindult.

QE: Commodities

Olvass tovább →

Q.E. - Végtelen pénz

Amikor megláttam ezt a játékot, nekem egyből eszembe jutott Vidman-nak ez a videója, és ahogy ott mondja, hogy

Végtelen sör!

Ebben a játékban ugyanis kipróbálhatod milyen az, ha végtelen pénzed van. Egy gazdasági krízist kell megoldani a következő módszerrel: Pénznyomtatás.
Szóval tegyük fel, hogy korlátlan pénzmennyiség áll a rendelkezésedre és úgy kell licitálnod cégekre, akiket fel akarsz vásárolni. A probléma az az, hogy minden játékosnak végtelen pénz áll rendelkezésére, és úgy kell licitáljatok.

Működhet-e egy ilyen koncepció?

Q.E. társasjáték

Olvass tovább →