Már kapható a Mage Knight - Ultimate Edition

írta: zogmund


Közzétéve: February 10, 2019 at 12:00 PM

Természetesen nem fogok minden egyes kapható vagy újra kapható játékról bejegyzést írni.
A Mage Knight: Ultimate Edition azonban megér pár sort.
Nem csak azért, mert az egyik kedvenc játékom, hanem mert - számomra - érdekes a koncepció. Az utolsó kiegészító a Shades of Tezla majd 4 éve jelent meg, de az sem volt sokáig kapható, ahogy a többi kiegészítő sem nagyon (egyedül a Krang Character volt elérhető tavaly év végéig). Most kiadnak egy Ultimate Edition-t, ami tartalmazza az alapjátok túl az összes kiegészítőt és még 5 új kártyát.
Mi ebben az érdekes?

Már az alapjáték is igen drága volt (22 000 ropogós forint körül), node a kiegészítők?! Azok aztán igencsak túlárazottak! Ráadásul volt nem egy misprint bennünk...

A mostani Ultimate Edition ára szintén borsos (olyan 37 000 - 39 000 magyar pénz). Ettől még persze lehet siker, elég csak a Gloomhaven-re vagy a Pandemic Legacy évadokra gondolni.
Kíváncsi leszek, hogy alakul majd az eladási statisztikája.

Ezen túl szerintem meglódulna a kiegészítők iránti kereslet. Ugyanis sokan lesznek akik leváltják az alapjátékukat (és a hozzá tartozó egy-két kieget) erre az új verzióra. Nomármost aki megveszi, azt valószínűleg érdekelné a további kiegészítők. Ehhez képest abból egy darabot sem lehet beszerezni...

Én drukkolok neki, mert a kiejthetetlen nevű cseh zseni, Vlaada Chvátil egyik legjobb játéka (nomeg a Krang Character hiányzik már csak :-P).
Állítólag ezen kiadás után 6 hónappal kiadják az 5 új kártyát is külön, szóval van remény, hogy akkor jönnek a kiegek is!


Mage Knight Board Game Mage Knight Board Game (Ultimate Edition)
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
10 + 4 =