Találatok a következő címkére: Mage Knight Board Game

Mage Knight: The Apocalypse Dragon - Új kontent a láthatáron!

Egyik kedvenc tárasjátok a Mage Knight, a kedvenc tervezőm pedig Vladda Chvatil, még jó hogy felkaptam a fejem, mikor megláttam a hírt, hogy új kiegészítőt terveznek, The Apocalypse Dragon néven!
Nem mindenapos, hogy új tartalom érkezik a játátékhoz, legutóbb 2018-ban (!) jött ki az Ultimate Edition, ami sok újdonságot nem hozott, csak egy nagy dobozt. Kiegészítő pedig 2015-ben volt a Shades of Tezla.

Ezt sajnos nem Vlaada tervezi, de bevonták a tervezésbe, reméljük jó sül ki belőle.
A leírás szerint új hőst kapunk (Coral), lesznek újfajta ellenfelek, kampány, új helyszínek és helszín típusok. Sokan hiányolják, hogy a szóló módhoz nem adnak sokat, pedig úgy játszanak a legtöbben. Meglátjuk.
Mindenesetre én már a hírnek is örülök :-)

Mage Knight: The Apocalypse Dragon - társasjáték kiegészítő

Olvass tovább →

Toplista - Játékok kettesben - 5-1

Milyen jó játékok maradtak ki a múltkori, "legjobb ketten játszható játékok" listából?
Most kiderül! Vagy azért maradt ki, mert ide bekerült, vagy mert nem (egy logikai zseni vagyok!). Ha bekerült azért mert szerintem jobb, mint a múltkori ötös, ha nem, akkor vagy mert szerintem nem jobb, vagy mert még nem játszottam vele. Nyilván ez utóbbiból van több, és a lista végén abból is szemezgetek.

Kommentbe jöhet, hogy mi maradt, ki vagy mivel nem értesz egyet és miért vagy csak úgy stb. Nem sértődök meg, max törlöm a kommentet :-P

Olvass tovább →

Idei kihívás - minden kipipálva!

Ezt is megértük, sikeresen abszolváltam a 2019-es társasjátékos küldetésemet. Azért ezt október elején még nem gondoltam volna! Még november elején is erős kételyeim voltak, de november végére már biztos voltam benne, hogy sikerülni fog!
Természetesen nem sikerült volna, ha nem lettek volna a gyerekek, akik sokat segítettek benne :-)

Jöhet a 2020-as kihívás ;-)
Azért vegyük sorjába az utolsó két hónapot!

Olvass tovább →

Már kapható a Mage Knight - Ultimate Edition

Természetesen nem fogok minden egyes kapható vagy újra kapható játékról bejegyzést írni.
A Mage Knight: Ultimate Edition azonban megér pár sort.
Nem csak azért, mert az egyik kedvenc játékom, hanem mert - számomra - érdekes a koncepció. Az utolsó kiegészító a Shades of Tezla majd 4 éve jelent meg, de az sem volt sokáig kapható, ahogy a többi kiegészítő sem nagyon (egyedül a Krang Character volt elérhető tavaly év végéig). Most kiadnak egy Ultimate Edition-t, ami tartalmazza az alapjátok túl az összes kiegészítőt és még 5 új kártyát.
Mi ebben az érdekes?

Olvass tovább →

Mage Knight - Ultimate Edition

Nemsokára megjelenik a Mage Knight Ultimate Edition! Ez egy hatalmas Mage knight dobozt jelent, benne mindhárom (The Lost Legion, Krang Character, Shades of Tezla) kiegészítővel. Más, amennyire tudom nem került bele.

Annyi hatása van, hogy Krang Character kieget már nem lehet kapni itthon (legalábbis én nem találtam), szóval kicsit mehh. Remélem a kiegeket is kiadják majd újra.

Olvass tovább →