Elkerülte a rivaldafény: Crossfire

írta: zogmund


Közzétéve: February 24, 2019 at 12:00 PM

Kicsit csalok most. A Crossfire-ről ugyanis egy yt csatornán hallottam először (The Dice Tower), és egyből be is tudtam szerezni a hazai piacon (még most is kapható, igaz csak használtat jelenleg).
Szóval az általam felállított 3 kritériumból kettőnek csak ímmel-ámmal felel meg. De azért mégis. Tegye fel a kezét aki hányan ismeri? Naugye.

crossfire

Egy nagggyon pörgős (3 perc egy kör!) dedukciós (social deduction, nem tudom mi ennek a rendes magyar neve) játékról van szó.

A történet szerint egy Raxxon nevű cég egy különlegesen fontos VIP embert szeretne átjuttatni egy civilekkel teli szektoron. Nincs mese be kell menni ebbe a szektorba és el kell végezni a munkát ezalatt a rövid ídő alatt amíg átér. Csak nehogy elkapjanak ebben a gyors kereszttűzben!
Vannak akik a VIP-re vadásznak, vannak akik civilként próbálják átvészelni, vannak akik védik a VIP-et, és van a VIP.
Meg még sokan mások...

Van a piros csapat meg a kék meg még a zöldek külön-külön. Szóval a szokásos, hogy van egy szereped és annak megfelelően kell megtalálni a társaidat és azokat akik ellened vannak.
A trükk itt az, hogy kapsz egy szerepkártyát, de aztán azt balra továbbadod (draftolod), így kapsz majd még egyet, és ezt bizonyos mechanika mentén csoportonként visszakeverik, majd így kapsz egy harmadikat (?). Aztán állítasz mahgadról valamit és mehet a 3 perc!
Amint letlet az idő mindenki lő (persze van aki nem tud) és meglátjuk kiknek sikerült nyernie.

A társasjáték klubbunkban szinte berobbant a Crossfire. Őszintén megmondom az elején nem nagyon értettük, mit is kellene csinálni abban a 3 percben, de mivel ilyen rövid egy játék, ezért sokat lehet egymás után lepörgetni.
Ötödik, hatodik parti után már kitisztult, onnantól már azért nem akartuk abbahagyni :-)

Ha kipróbáljátok, akkor javaslom játszatok úgy, hogy a dealer szerep megy körbe-körbe, így mindenki juthat előnyös és kevésbé előnyös pozícióba (nem mindegy a keverésnél hol ülsz).
És feltétlen adjatok neki 5-6 kört, addigra beszippant :-)


Ismertető Elkerülte a rivaldafény Crossfire Deduction
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
7 - 7 =
 
D
Decoy - 2019-06-09 14:43
A "social deduction" magyar megfelelője a találgatás! :)
Z
Zogmund - 2019-07-06 22:43
@Decoy Lehet, bár én így még nem találkoztam vele :-) Van ahol következtető-nek mondják, van ahol Nyomozós-nak. Nekem egyik se tetszik igazán.