Találatok a következő címkére: Kiegészítő

Dominion: Menagerie - szerencsét hoz-e a 13?

Egy év kihagyás után, újra kapunk kiegészítőt az egyik (ha nem a) legismertebb pakliépítős társasjátékhoz, a Dominionhoz.
2015-2018-ig minden évben jött ki egy-egy nagy kiegészítő (és még jók is voltak), most egy évet rápihentek a következőre.
A Dominion esetében lazán kell kezelni, mikor tematikáról beszélünk, most az állatok vannak "terítéken". Majd meglátjuk mennyire átvitt értelemben, a doboz alapján lehet következtetni melyik jelentés lesz a nyerő.
Ismételten egy nagy kiegészítővel van dolgunk, ami 400 új kártyát jelent (vajon összesen hány dominion kártya van? Leszámítva a fan-made kártyákat persze), és egy kevés új szabályt is.

Hivatalosan március 18-tól lesz elérhető!

Dominion: Menagerie

Olvass tovább →

Terra Mystica: Merchants of the Seas - 5 év után érkező újdonság

Megosztó játék a Terra Mystica, abban az értelemben, hogy bár BGG a 13. helyet foglalja el, én csak pár igazán keményvonalas társasjátékos kollégát ismerek, aki szereti.
Köztük vagyok én is :-)

Most öt év után kapunk új kiegészítőt ehhez a remek játékhoz, ami leginkább nem csak új contentet ígér, hanem új szabályokat.

Terra Mystica: Merchants of the Seas

Olvass tovább →

Captain Sonar: Operation Dragon - Új vizeken

Ki ne ismerné a Captain Sonart? Na jó, biztos sokan vannak akik még nem. Ajánlom mindenkinek, egy különleges élmény. Dedukciós, valós idejű (de lehet körökre osztott, vagy akár sakkórával(!)), Team v Team játék, ráadásul a témája is elég egyedi: Tengeralattjárók csatája.

Nos ehhez - azt kell mondjam suttyomban, nem sok hírverést láttam róla - érkezett a második kiegészítő, az Operation Dragon.

Captain Sonar: Operation Dragon

Olvass tovább →

Caverana: The Forgotten Folk

Úgy rémlik valahol azt olvastam, hogy nem lesz a Cavernához kiegészítő. 4 év után most mégis kijött az első! (Igaz, ha jól tudom, egy fan projektből indult, az nőtte ki magát hivatalos kiegészítővé)
Uwe Rosenberg egyik legsikeresebb játéka, az Agricola. Ennek fantasy-s, kicsit újragondolt változataként született meg a Caverna még 2014-ben.

Úgy néz ki, kicsit fel akarják frissíteni a játék iránti érdeklődést, mondhatnánk rosszmájúan. Inkább csak most érett meg a kiegészítő :-)
Lassan már kapható nálunk is a Caverna: The Forgotten Folk

Caverna: The Forgotten Folk kiegészítő

Olvass tovább →

Flash Point: Fire Rescue - Tragic Events

No kérem ez érdekes! A Flash Point: Fire Rescue-hoz érkezett egy érdekes kiegészítő, a Tragic Events.

Egyrészt érkezik hozzá két új karakter minivel, ami mindig király :-) Az Extreme Danger stílusában készültek ezek a minik, szóval akinek csak az alap van meg, annak kicsit furcsa lesz.
Ezen kívül két nagyon jó dolog is jön a csomagban.

Olvass tovább →

Robinson Crusoe - Mystery Tales

Új kiegészítő érkezik Ignacy Trzewiczek népszerő koop társasjátékához a Robinson Crusoe-hoz, Mystery Tales címmel.

Nem tudom melyik lesz a borítója, gyanítom, hogy a bal oldali, de először a jobb oldali jöt szembe velem, és hát... Szóval egyből megvett. Kár, hogy valószínű nem az lesz a végleges.

BGG szerint (amit a kiadótól ollóztak be) nemcsak egy kampányt fogunk kapni Lost City of Z néven, hanem új karaktereket, rakat új kártyát, és pár új szabályt is.

Olvass tovább →