MIért vettem meg? - Earth

írta: zogmund


Közzétéve: March 3, 2024 at 12:00 PM

Előbb írtam a Nidavellir beszerzésének történetét, és már itt is a következő!
Természet tematikájú társasjátékok tömege tarolt tavaly. Ok, nem csak tavaly, de így jött ki "szépen" a mondat... Reneszánszukat élik az elmúlt években. Wingspan, Cascadia, Parks, Meadow, Ark Nova, Earth. Megannyi sikeres, díjnyertes játék!
Leginkább az Ark Nova az amire szemet vetettem, de végül az Earth lett belőle. El is mondom, hogy miért.

Earth - Társasjáték

Az Ark Nova nagyon robbant tavaly. BGG-n is jelenleg a 4. helyen áll, szóval imponáló! Viszont kb 2-3 óra és csak max 4-en lehet játszani. Hasonlóból meg van még pár, ami csak arra vár, hogy végre kipróbáljuk.
Az Earth az Ark Nova farvizén szintén nagy siker lett, de elnyomta az előbb említett csinnadrattája.
Ettől függetlenül szemezgettem vele már egy ideje, jók voltak a reviewk amiket néztem róla, tetszett a kinézet, a játékmenet.
Valahogy mégis a "nagy vad" érdekelt jobban. Nem mellesleg a borítója mindig szúrta a szemem. Nagyon photoshop kinézete van, az egész túl mű. Pedig pont az ellenkezőjét akarná elérni. Nálam nem sikerült.

A játékosszám viszont itt is nagy plusz pont, ugyanis 1-5 fővel lehet játszani, ami ugye az ilyen típusú komoly stratégiai játékoknál nem szokványos.
Emlegettem a bevezetőben a Nidavellir vásárlásomat, gyakorlatilag annak a hatására lett ez is beszerezve. Ahogy azt néztem a Metagames-nál láttam, hogy ez is akcióban van. Nem olyan durván jó, de utolsó darabos, és gondoltam megspórolom a szállítási költséget, ezért azzal együtt betettem.
Az kikerült, ez benn maradt, végül úgy döntöttem, ne árválkodjon ott magában :-)

A lényegi szempont itt is az volt, hogy tetszetős játékmenet, jó ismertetők, 5 fővel is működik és jó akcióban lehetett beszerezni.

Egyszer majd azért az Akr Novat is meglesem.


Miért vettem meg? 2024 Earth
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
2 + 2 =