Mikkel kezdődött? - Boggle

írta: zogmund


Közzétéve: April 4, 2019 at 12:00 PM

Indítok egy új sorozatot Mikkel kezdődött? címmel, aminek ez az első bejegyzése.
Egy kis visszaemlékezés, hogy milyen játékokkal is kezdődött a társasjátékos hobbym. Első pár játék még azelőtti időszakról szólt, amikor még nem volt olyan szenvedélyes ez a dolog.
Olyan játékok, amiket már akkor is nagyon élveztem, és lényegében ezek alapozták meg azt, hogy most már "komoly" készletem legyen társasjátékokból.

Itt most nem igazán ismertetők, hanem inkább élmény leírások lesznek.

Első legyen a sorban, de talán nem az időben a Boggle.

Boggle társasjáték

Ez a bejegyzés akár születhetett volna az Elkerülte a rivaldafény szekcióban is, mert szerintem méltánytalanul rikán említik, ha olyan játékokról beszélnek, amikben a szavak játszák a főszerepet.

Miről is van szó? Van egy 4x4-es tábla, ahova véletlenszerűen bekerülnek betűket tartalmazó kockák. Ezen a táblán kell minél több szót találni adott idő alatt. Minél hosszabb egy szó, annál több pontot ér (nem lineárisan), egy szóban egy karaktert egyszer lehet felhasználni, illetve össze lehessen kötni egy folytonos vonallal. Nagyjából ennyi a lényeg.
A játékon kívül kell hozzá még papír meg toll.
Gyors, pörgős, szinte bárhol elő lehet venni, 2-6 főig teljsen jól működik.

Anno rengetegete játszottuk a családban, Apa általában megvert benne minket... ...kivéve ha Anya is játszott. Őt még megközelíteni sem lehetett. Mi azért küzdöttünk :-)
Rég játszottam már velük, kíváncsi lennék ma vajon hogyan végeznénk.

Nagyon fontos, hogy már az elején meg kell állapodni, hány körig (vagy pontig) tart a játék, különben mindig az lesz, hogy "Na akkor már csak még egy kört, és vége, ok?".
Addiktív, na.

Emlékszem egyszer a tanyánkon játszottunk nővéremmel és Anyával, és annyira büszke voltam magamra, mert megtaláltam a verdát, verdák, verdám szavakat. Gondoltam sok pont tarolni fogok.
Igen ám, de sem Anya, sem nővérem nem ismerete azt a szót, hogy verda! Gondoltam, szórakoztok velem, de pont akkor jött át a szomszéd valamiért, és megkérdezük őt is, ismerit-e. De ő is csak nemlegesen bólogatott. Így nem ért egy fia pontot sem....
Mélyen belém égett ez az emlék, pedig tuti nyertem volna :-D
(Ebből is látszik mennyire régen volt ez, akkor még azt se tudtuk mi az a Pixar)

Nem tudom be lehet-e még szerezni, akinek van rá lehetősége, annak ajánlom, hogy ne szalassza el!


Mikkel kezdődött? Boggle szójáték
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
7 + 5 =