Találatok a következő címkére: Elkerülte a rivaldafény

Elkerülte a rivaldafény: Commissioned

Nehéz jó bibliai tematikájú játékot készíteni. El kell kerülni azt, hogy elbagatellizáljon bizonyos dolgokat, vagy hogy elvesszen a kereszténység szellemisége a játékból és mégis élvezetes legyen, mint társasjáték.
Több olyat lehetne felsorolni, ami valamelyik kritériumnak megfelel, de mindnek nem. Általában van a keresztény szellemiség veszik el, vagy az, hogy élvezhető társasjáték kerekedjen belőle.

Üdítő kivétel a Commissioned, amit sajnos az Elkerülte a rivaldafény sorozatba kell illesztenem.
De hátha valaki ráakad egy eladó példányra valahol, mint nekem sikerült pár éve, és akkor örömmel lecsap rá!

Commissioned

Olvass tovább →

Elkerülte a rivaldafény: Cryptid

Hosszú évek óta kutattál egy eddig csak a legendákban ismert lény után, és most végre nyomára akadtál! A probléma csak annyi, hogy van még rajtad kívül pár kutató, aki szintén forró nyomon van! Azé lesz a dicsőség, aki elsőként leli meg a lény búvóhelyét, míg a többiek neve a feledés homályába vész.

Nagyjából ez a kerettörténet ennek rendkívül ötletes és egyedülálló játéknak. A játék maga hasonlóan izgalmas, mint a sztori, de teljesen más okból kifolyólag!

Cryptid

Olvass tovább →

Elkerülte a rivaldafény: Revolution!

Nem is tudom hol hallottam erről a játékről először (az biztos, hogy a The Dice Tower csatornán, és ha jól emlékszem Sam Healey-től. Szóval ezek közül a vidók küzül valamelyikben), azt tudom, hogy felvettem a whislist-emre BGG-n.
Aztán szépen ott is csücsült évekig. Mivel Magyarországon nem lehet kapni hiába vártam, hogy feltűnik valamelyik bolt polcán. De még a használtpiacon sem bukkantam rá.
Olyannyira, hogy már-már kezdtem elfelejteni, elvégre nem is esik róla sok szó mostanában (szerintem nem is gyártják már). Míg egyszer az LFG társasjáték keres-kínál fórumán rá nem akadtam kb 1 hónapja.

Revolution!

Olvass tovább →

Elkerülte a rivaldafény: Crossfire

Kicsit csalok most. A Crossfire-ről ugyanis egy yt csatornán hallottam először (The Dice Tower), és egyből be is tudtam szerezni a hazai piacon (még most is kapható, igaz csak használtat jelenleg).
Szóval az általam felállított 3 kritériumból kettőnek csak ímmel-ámmal felel meg. De azért mégis. Tegye fel a kezét aki hányan ismeri? Naugye.

crossfire

Egy nagggyon pörgős (3 perc egy kör!) dedukciós (social deduction, nem tudom mi ennek a rendes magyar neve) játékról van szó.

Olvass tovább →

Elekerülte a rivaldafény: Ys

Ebben a sorozatban (aminek ez a nyitó darabja), olyan játékokról lesz szó, amik szerintem méltaltanul kevés népszerűségnek örvendenek.
Természetesen abszolút szubjektíven határozom meg, hogy mit jelent a kevés népszerűség. Leginkább ezt a három összetevőt veszem figyelembe:

  1. BGG-n nincs nagy buzz róla - azaz relative kevés rating, comment hozzá
  2. Nem, vagy nehezen lehet beszerezni Magyarországon - ritkán, vagy még soha nem futottam bele se a polcokon, se online, se a használt piacon
  3. Társasjátékos Youtube csatornákon se bukkan elő minden sarkon - legalábbis amiket figyelemmel kisérek.

Első a sorban az egyik kedvenc játékom a Ys (per pillanat ez szerepel is a társasjáték klubunk facebook oldalának borítóképe)
Tegy fel a kezét, aki ismeri. Na ugye!

Olvass tovább →