Találatok a következő címkére: 7 Wonders Duel

Toplista - Játékok kettesben - 10-6

Ez az első toplista.
Sokat gondolkodtam, hogy csináljak-e ilyen toplistákat, de végül is arra jutottam, hogy miért is ne? Igaz korántsem játszottam annyi játékkal, hogy azzal olyan számottevő szeletét lefedjem a társasjátékos tortának (BGG-n most 116 047 játék van fenn. Öööö. Szóval a fél fogunkra sem elég ez a szelet), de van annyi, hogy tudok listát felállítani, és nem mondjuk 7 játékból kellene egy top 10-es listát tákolni.

Lényeg a lényeg, hogy lesznek ilyenek, mégpedig sorrendet is felállítok! Ezt pedig úgy kell érteni, hogy ha most felsorolnád a témában az adott játékokat, hogy van x óránk, amit nem tudunk mennyi (azért x, ugye), azaz hány játék fér bele, melyiket venném elő először.
Szóval amik a végén vannak azok nem rosszak, ellenben jók! Csak most per pill (hangulat, kedv, régen játszottam már vele pedig de jó lenne stb) így részesítem előnyben őket.

Nem csak kétszemélyes játékokat lesznek itt, hanem olyanokat, amiket ketten is jó játszani.

Na elég a rizsa, csapjunk a lecsóba, és jöjjön annak a bizonyos szeletnek a krémje, legalábbis az egyik része. 10-6-ig!

Olvass tovább →

Idei kihívás: megvan mit játszunk rongyosra idén

Mégpedig a Century: Spice Road-ot. Könnyen lehet lesz erről poszt később. Szeretem az ilyen feszültséggel teljes játékokat (persze, ha bírja a társaság is).
Karácsonyra kaptam és jópár menet van már benne!

Rhino Hero, szerintem felnőtteknek is jó, de idén először gyerekekkel vettük elő.

7 Wonders Duel, nagyon jó 2 személyes játék, de idén először az 5 éves fiammal játszottam vele (kicsit segített neki a végén a nővére :-)). Igen, tudom 10 éves kortól ajánlják, de már ő is tudott benne taktikázni, nem csak a szabályokat követni.

Sagrada, családdal játszottuk, nekik annyira nem jött be, pedig szerintem azon túl, hogy szép, jó is. Majd még puhítom őket :-)

15 nél járok eddig. Első hónapra nem rossz. Persze az eleje könnyebb még.

Olvass tovább →