Találatok a következő címkére: licitálós

Q.E. - Végtelen pénz

Amikor megláttam ezt a játékot, nekem egyből eszembe jutott Vidman-nak ez a videója, és ahogy ott mondja, hogy

Végtelen sör!

Ebben a játékban ugyanis kipróbálhatod milyen az, ha végtelen pénzed van. Egy gazdasági krízist kell megoldani a következő módszerrel: Pénznyomtatás.
Szóval tegyük fel, hogy korlátlan pénzmennyiség áll a rendelkezésedre és úgy kell licitálnod cégekre, akiket fel akarsz vásárolni. A probléma az az, hogy minden játékosnak végtelen pénz áll rendelkezésére, és úgy kell licitáljatok.

Működhet-e egy ilyen koncepció?

Q.E. társasjáték

Olvass tovább →

Elkerülte a rivaldafény: Revolution!

Nem is tudom hol hallottam erről a játékről először (az biztos, hogy a The Dice Tower csatornán, és ha jól emlékszem Sam Healey-től. Szóval ezek közül a vidók küzül valamelyikben), azt tudom, hogy felvettem a whislist-emre BGG-n.
Aztán szépen ott is csücsült évekig. Mivel Magyarországon nem lehet kapni hiába vártam, hogy feltűnik valamelyik bolt polcán. De még a használtpiacon sem bukkantam rá.
Olyannyira, hogy már-már kezdtem elfelejteni, elvégre nem is esik róla sok szó mostanában (szerintem nem is gyártják már). Míg egyszer az LFG társasjáték keres-kínál fórumán rá nem akadtam kb 1 hónapja.

Revolution!

Olvass tovább →

Elekerülte a rivaldafény: Ys

Ebben a sorozatban (aminek ez a nyitó darabja), olyan játékokról lesz szó, amik szerintem méltaltanul kevés népszerűségnek örvendenek.
Természetesen abszolút szubjektíven határozom meg, hogy mit jelent a kevés népszerűség. Leginkább ezt a három összetevőt veszem figyelembe:

  1. BGG-n nincs nagy buzz róla - azaz relative kevés rating, comment hozzá
  2. Nem, vagy nehezen lehet beszerezni Magyarországon - ritkán, vagy még soha nem futottam bele se a polcokon, se online, se a használt piacon
  3. Társasjátékos Youtube csatornákon se bukkan elő minden sarkon - legalábbis amiket figyelemmel kisérek.

Első a sorban az egyik kedvenc játékom a Ys (per pillanat ez szerepel is a társasjáték klubunk facebook oldalának borítóképe)
Tegy fel a kezét, aki ismeri. Na ugye!

Olvass tovább →