Találatok a következő címkére: Mikkel kezdődött?

Társasjátékos élmények - Amikor szerelmes lettem

Sok meghatározó élményem kötődik a társasjátékokhoz, több olyan is van, amiből kiderül miért tartom jónak a kikapcsolódásnak ezt a formáját, de bőven akad olyan is, ami csak jó emlék. Persze ha valami jó élményt nyújt, akkor az már lehet egy jónak tartott kikapcsolódás is :-)

Ezekből válogatok pár olyat, amit érdekesebbnek tartok, és azokat gyűjtöm ebbe a sorozatba.
Ez amolyan crossower is a Mikkel kezdőtött? sorozattal.
Úgy érzem elsőként azzal a "pillanattal" kell kezdjem, mikor is beleszerettem a feleségembe. Őőő, hogy is jön ez ide? Az első közös, igazán meghatározó utazásos élményünkhöz kötődik a társasjátékokhoz fűződő "románcom" is.

Carcassonne

Olvass tovább →

Mikkel kezdődött? - Stratego

Voltak régen azok a versenysakkok, hogy egy hosszúkás téglalap alakú dobozban a felcsavarható tábla és a két csapat bábui.
No valami ilyen formában volt meg nekünk anno a Stratego, az első kétszemélyes játék amit rongyosra játszottunk.
Miután már gyűjtöttem a társasjátékokat, akkor sokáig nem is gondolkodtam kétszemélyes játékokban, mert azok nem is társasjátékok. Pedig két meghatározó kétszemélyes volt a kezdetekkor. A Strageo az egyik.

Stratego

Olvass tovább →

Mikkel kezdődött? - Rizikó, avagy szikét?

Még az előtt vagyunk. Az előtt, hogy elkezdtem volna gyűjteni a társasjátékokat. Azt hiszem sokunknak fűződnek gyerekkori élmények ehhez a játékhoz. Igazi klasszikus és ezt nem csak a kora miatt mondom.

Rengeteget játszottunk vele itthon, utazáskor, kisebb, nagyobb körben. Emlékeim szerint az viszont ritkán fordult elő, hogy végig is játszottunk egy-egy partyt.

Risk, Rizikó társasjáték

Olvass tovább →

Mikkel kezdődött? - Boggle

Indítok egy új sorozatot Mikkel kezdődött? címmel, aminek ez az első bejegyzése.
Egy kis visszaemlékezés, hogy milyen játékokkal is kezdődött a társasjátékos hobbym. Első pár játék még azelőtti időszakról szólt, amikor még nem volt olyan szenvedélyes ez a dolog.
Olyan játékok, amiket már akkor is nagyon élveztem, és lényegében ezek alapozták meg azt, hogy most már "komoly" készletem legyen társasjátékokból.

Itt most nem igazán ismertetők, hanem inkább élmény leírások lesznek.

Első legyen a sorban, de talán nem az időben a Boggle.

Boggle társasjáték

Olvass tovább →