Idei kihívás - minden kipipálva!

írta: zogmund


Közzétéve: December 31, 2019 at 12:00 PM

Ezt is megértük, sikeresen abszolváltam a 2019-es társasjátékos küldetésemet. Azért ezt október elején még nem gondoltam volna! Még november elején is erős kételyeim voltak, de november végére már biztos voltam benne, hogy sikerülni fog!
Természetesen nem sikerült volna, ha nem lettek volna a gyerekek, akik sokat segítettek benne :-)

Jöhet a 2020-as kihívás ;-)
Azért vegyük sorjába az utolsó két hónapot!

Igazából csak nehéz vagy nagyon nehéz játékok maradtak hátra, egy-két kivétellel (volt ami akkor még nem volt meg...)
Kezdtük egy, a már a Mikkel is kezdődött sorozatban bemutatott Rizikó, avagy Risk-el (de nem az ott leírt fővárosos variációval, az még várat magára).
Még 2014. október 31.-én szereztem be életem egyik első igazán grandiózus dobozzal rendelkező társasjátékát, az azóta is nagy kedvenc Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island-ot, most hosszú idő után került elő, persze a Castaway küldetéssel.
Aztán a fiúkkal játszottunk hármasban pár Captain Sonar meccset. Nem is gondoltam volna, hogy ez még ilyen létszámmal is mennyire élvezetes!
Fúú de rég nem poroltam le a Terra Mystica-t, most az is megtörtént!
5 éve vettem meg a Caverna: The Cave Farmers-t, de még egyszer sem játszottam vele. Pedig a szabálykönyvét már többször elkezdtem olvasni, és az Agricolával is játszottam anno. Most már ez is kipróbálásra került, jöhet többször is :-)
A hónap végére még belefért egy igazi nagy falat a Mage Knight Board Game. Egyik kedvenc és leghosszabb játékom is egyben. Annyi csalás volt itt, hogy mivel a srácokkal játszottam és nekik tanítani kellett (Elődke meg még csak 6 és angolul nem tud), szóval kb 2 órát játszottunk csak amibe 2 nappal és 1 éjszaka fért bele.

Nem gondoltam, hogy ez így sikerülni fog, decemberre így már csak három nehéz játék jutott.
Elsőként lepörgettük a Goa-t. Ezzel kapcsolatban volt egy olyan játékélményem, ami kapcsán eszembe jutott egy jó kis sorozat ide a blogra, nemsokára belekezdek ;-)
Aztán egy lightosabb régi klasszikus a Rummikub következett. Ezt követte egy új játék, amit kb "véletlen" vettem meg - azért tudtam, hogy nem rossz, legalábbis a The Dice Toweren, Tom elég jókat mondott róla - a World Monuments. Ötletes kis játék, nem bántam meg ezt sem.
No és akkor jött a Puerto Rico legvégül pedig a This War of Mine: The Board Game. Bár ez 18+ a történet miatt, mégis a fiúkkal vágtam bele. Érdekes volt, mert empatikus döntéseket hoztunk és mégis pozitívan jöttünk ki belőle, pedig nem éppen ezzel harangozták be. Igaz csak 2 napot játszottunk le.
Szilveszter napján pedig még jött a ráadás: Activity! És itt jut eszembe, hogy ezt ki is hagytam a fent emlegetett sorozatból. Pótolni kell!

The End :-)


Mage Knight Board Game Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island One Year Challenge 2019 Caverna: The Cave Farmers Risk Captain Sonar Terra Mystica Goa Rummikub World Monuments Puerto Rico This War of Mine: The Board Game Activity
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
8 + 2 =