Találatok a következő címkére: Ys

Elekerülte a rivaldafény: Ys

Ebben a sorozatban (aminek ez a nyitó darabja), olyan játékokról lesz szó, amik szerintem méltaltanul kevés népszerűségnek örvendenek.
Természetesen abszolút szubjektíven határozom meg, hogy mit jelent a kevés népszerűség. Leginkább ezt a három összetevőt veszem figyelembe:

  1. BGG-n nincs nagy buzz róla - azaz relative kevés rating, comment hozzá
  2. Nem, vagy nehezen lehet beszerezni Magyarországon - ritkán, vagy még soha nem futottam bele se a polcokon, se online, se a használt piacon
  3. Társasjátékos Youtube csatornákon se bukkan elő minden sarkon - legalábbis amiket figyelemmel kisérek.

Első a sorban az egyik kedvenc játékom a Ys (per pillanat ez szerepel is a társasjáték klubunk facebook oldalának borítóképe)
Tegy fel a kezét, aki ismeri. Na ugye!

Olvass tovább →

Idei kihívás, segít a társaskör :-)

A társasjáték körön több mindent is elővettünk. Mindjárt szilveszterkor (szigorúan csak az éjfél utánit veszem számításba! Csak vaskalaposan a szabálykövetésben), volt egy remek Ys parti. Még mindig egyik legjobb játék szerintem! Ugyan nem sikerült nyerni (a kedvenc taktikámat, nem sikerült tökéletesen alkalmazni), de nagyon élvezetes játék kerekedett ki belőle!
Aztán nem maradhatott el a The Resistance: Avalon. Nekünk (a Crossfire után) ez a kötelező éjfél utáni darab. Szilveszterkor meg különösen jól esett :-)

Spot it! avagy Dooble. Gyerekekkel játszottuk természetesen valamikor a héten. Durva, hogy ebben milyen ügyesek, ki is kaptam jópárszor :-)

Idei első társasklubos alkalmon meg ezek kerültek elő:
Alhambra: Egyből kettőt is totlunk. Ebben szinte sose nyerek (húgom a koronázatlan királynője), de régen rengeteget játszottunk, jó volt újra elővenni. Megvan több kiegészítő, de mivel tanítottam, ezért nem kerültek elő, pedig van egy-két modul, ami szinte nélkülözhetetlen. Majd legközelebb, idén még biztos levesszük a polcról :-)
Dominion: Nagy kedvenc, bár most tanítás volt, szóval szinte csak az alapok jöttek elő (Prosperity-ből vettem elő még pár kártyát). Itt kicsit bajban leszek, mert az Intrigue-t külön játéknak írja a BGG. Annyi baj legyen ;-)
For Sale, avagy EladLak: Szeretem, bár ebben sem vagyok a legjobb. Valahogy az eladásnál csúszom el általában.

Ez eddig 6 játék.

Olvass tovább →