Idei kihívás - Célegyenesben

írta: zogmund


Közzétéve: November 9, 2019 at 12:00 PM

Úgy indultam neki a szeptembernek, hogy bizony kemény menet lesz, mert bár a lépést tartani tudtam (elég volt havi 5 új játék, hogy meglegyen a kitűzött cél), de egyre nehezebb játékok maradtak hátra.
Októbert pedig úgy hagytam magam mögött, hogy wow, még túl is teljesítettem! (Mondjuk a legkomolyabb kihívások még hátra vannak :-))
Közben leporoltam pár olyat, amivel már nagyon régen játszottam, és újra rájöttem milyen jó kis játékok ezek!

Node szép sorjában.

Már a Mikkel kezdődött? sorozatban is szereplő Stratego volt az első amit "kipipáltunk" a gyerekekkel, egyből két kört is lejátszva. Régi klasszikus egyre inkább értem, hogyan nyert anno Édesapám annyiszor benne ellenem :-)
A szeptemberi társaskörön vettük elő a The Voyages of Marco Polo-t, mindig rácsodálkozok, milyen szépen kivitelezett játék is ez!
Réges régen egy messzi messzi... ...szóval egyszer kaptam húgomtól születésnapomra egy társasjátékot: Wooly Wars. Hááát. Eleve a szabálykönyv hagy fehér területeket a játékmenetet illetően, ezen túl vannak benne tecnikai problémák is. A játékélmény alulról egy szo-szo. Nem hiszem, hogy sűrűn fogom elővenni, bár lehet vele játszani :-)
Egyik első játékom volt a Zooloretto, és nagy lelkesen vettem meg anno hozzá az Aquaretto-t, mondván micsoda szuper kiegészítő, hogy lehet egyedül is és a kettőt együtt is játszani. Sose játszottuk együtt, szerintem nem is fogom, de önállóan egész jó kis játék.
Történt egy kis baki, ugyanis egy jó akciónak hatására megvettem a Planet-et amivel már korábban is szemeztem... Gyorsan játszottunk is vele (társaskörön is), és elégedetten konstatálhattam, hogy nem bántam meg a vásárlást :-)
Kedvenc játéktervezőm (a kiejthetetlen nevű Vlaada Chvátil) "vezetett be" a real time játékok világába, a szerintem zseniális Space Alert nevű kooperatív játékkal. Itt tényleg csapattá kell válni, hogy sikereket tudj elérni benne. (A szabálykönyve meg egyszerűen zseniális olvasmány, és erre majd még vissza is térek :-))

Az október a komolyabb euro game-k hónapja volt, bár a Citadels talán nem sorolható közéjük. Most először játszottam 4 fővel, és meg kell mondjam jól működik így is (sőt, talán hajlok afelé, hogy 4-5 (max 6) fővel az ideális).
Szintén Chvátil játék a Dungeon Petz. Ááá, egyszerűen zseni a pali! Ahogy ez a játéka is. És ha már a Space Alert-nél emlegettem, itt is megállja a helyét, hogy néhol már-már hangosan felnevetős a szabálykönyv :-)
Szintén egy régi klasszikus az El Grande, most játszottam először végig (eddig kétszer is nekifutottunk, de sajnos abba kellett hagyni). Nagyon szeretem, és már előre látom mennyire fogom szeretni mikor saját paklit lehet építeni a kártyákból! (A Big Box verzió van meg, abban benne vannak ezek a kiegészítők)
Azt hiszem előttem már a jó jelzőket, pedig az Orléans-t is megilleti mind! Itt az Invasion kiegészítő kooperatív verziójával játszottunk, és élvezet volt nézni az utolsó körben ahogy mindenki agyalt, hogyan tudnánk megnyerni és újabb és újabb jó ötletek jöttek elő, de mind kudarcba fulladt... ...míg a végén meglett a zseniális megoldás!! :-)
Nagyon sokáig próbáltam beszerezni a Troyes nevű játékot (aztán pár éve a Szellemlovasnak hála sikerült megszerezni). Szép kivitelezés, ötletes játékmenet, sok taktikai lehetőséggel.
A hó végén még sikerült is túlteljesíteni a havi 5 új játék célt, ugyanis életeben először került elő a Rivals for Catan! Pedig kb 5 éve Amerikából sikerült beszerezni... Egyelőre nem mondom, hogy üti nálam a Catan Card Game-t (amihez az egyik legjobb játékélményeim fűződnek), kicsit lightosabb, de hozza azt a hangulatot.

Akkor már csak 9 játék maradt hátra :-)

73 / 82


One Year Challenge 2019 Troyes Stratego The Voyages of Marco Polo Wooly Wars Aquaretto Space Alert Citadels Dungeon Petz El Grande Orléans Rivals for Catan
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
9 - 1 =