Találatok a következő címkére: Codenames: Duet

Minden idők legjobbjai - #20-11 (2022)

Jönnek a nehéztűzérek :-)
Itt már egyre összetettebb játékok következnek. Lesz "visszatérő vendég", kooperatív többség, 15 percestől a 3 órásig és még több Vlaada.

Csapjunk is a 20-11-es listába!

Olvass tovább →

Toplista - Játékok kettesben - 5-1

Milyen jó játékok maradtak ki a múltkori, "legjobb ketten játszható játékok" listából?
Most kiderül! Vagy azért maradt ki, mert ide bekerült, vagy mert nem (egy logikai zseni vagyok!). Ha bekerült azért mert szerintem jobb, mint a múltkori ötös, ha nem, akkor vagy mert szerintem nem jobb, vagy mert még nem játszottam vele. Nyilván ez utóbbiból van több, és a lista végén abból is szemezgetek.

Kommentbe jöhet, hogy mi maradt, ki vagy mivel nem értesz egyet és miért vagy csak úgy stb. Nem sértődök meg, max törlöm a kommentet :-P

Olvass tovább →

Idei kihívás, végre győzelem Codenames Duett-ben!

A februári társasklubos alkalmon a kockáké (cubes és nem a dices) volt a főszerep. Itt egy Santo Domingo (először játszottam a Silver Train kiegészítővel ami egy jó kis pluszt ad a játékhoz), ami szerintem szerepelni fog az Elkerülte a rivaldafény sorozatban.
És egy Pandemic került elő. Ez utóbbit már veterán játékosokkal (megcsinálták a Pandemic Legacy: Season 1-et), és viszonylag könnyen győzedelmeskedve. Óvatos duhajok voltunk azért, nem a legerősebb fokozaton toltuk.

Végre! Sikerült rábeszélnem a feleségemet, hogy játszon velem egy Codenames: Duett-et. Igaz úgy, hogy a lányomhoz állt csak be a játék második felétől. De működik a kémia. Nagyon is! Gyönyörű győzelmet arattunk! A játék egyébként hihetetlen jó, kétszemélyes kooperatív. Mindenkine melegen ajánlom!

Photosynthesis. Absztrakt játék, tanító témával, gyönyörű kivitelezésben. És jól megmozgatja az agykerekeket. Gyerekekkel játszottunk, és sikerült is megszorongatniuk.

Ha jól számolom 19.

Update! (2019.09.11.) Síelés alatt játszottunk ekkor a Öcsémmel egy Scythe-ot, aztán később megvettem, szóval itt most akkor pótlom :-) Így persze a havi játszott játékok száma is kicsit módosul, de azt most utólag nem módosítottam.

Olvass tovább →