Találatok a következő címkére: One Year Challenge

Idei kihívás: megvan mit játszunk rongyosra idén

Mégpedig a Century: Spice Road-ot. Könnyen lehet lesz erről poszt később. Szeretem az ilyen feszültséggel teljes játékokat (persze, ha bírja a társaság is).
Karácsonyra kaptam és jópár menet van már benne!

Rhino Hero, szerintem felnőtteknek is jó, de idén először gyerekekkel vettük elő.

7 Wonders Duel, nagyon jó 2 személyes játék, de idén először az 5 éves fiammal játszottam vele (kicsit segített neki a végén a nővére :-)). Igen, tudom 10 éves kortól ajánlják, de már ő is tudott benne taktikázni, nem csak a szabályokat követni.

Sagrada, családdal játszottuk, nekik annyira nem jött be, pedig szerintem azon túl, hogy szép, jó is. Majd még puhítom őket :-)

15 nél járok eddig. Első hónapra nem rossz. Persze az eleje könnyebb még.

Olvass tovább →

Idei kihívás: újdonságok kipipálva

Két játék is beszerzésre kerül idén (máris??!) mindkettőt kipróbáltuk.

Az egyik a Stone Age. Már évek óta szemezgettem vele, de valahogy úgy tűnt túl nagy a szerencsefaktor, ezért inkább nem vettem meg. Aztán feleségem meglátta és azt mondta, ezt kipróbálná (lehet ennek nemet mondani?), és közben az egyik ismerősöm mesélt róla, és kiderült kicsit félreértettem eddig a szabályokat, azért bőven lehet csökkenteni a szerncse szerepét (így már könnyebben mondtam igen-t a vásárlásra :-)). Első jtéknak kicsit hosszú volt, de ebben szabálymagyarázás és az első játék ténye vastagon benne volt. Én nem bántam.

A másik a Century: Eastern Wonders. Erről majd szerintem írok. Ide csak annyit, hogy nagyon bejövős.

Volt még Spyfall, Dixit: Odyssey a családdal, és végre votl egy jó játékélményem a Faunával is! Nem mintha rossz lenne, de most már mindenki elég jól tudja saccolni mennyi is az annyi. Úgy azért izgalmasabb.

Eddig 11.

Olvass tovább →

Idei kihívás, segít a társaskör :-)

A társasjáték körön több mindent is elővettünk. Mindjárt szilveszterkor (szigorúan csak az éjfél utánit veszem számításba! Csak vaskalaposan a szabálykövetésben), volt egy remek Ys parti. Még mindig egyik legjobb játék szerintem! Ugyan nem sikerült nyerni (a kedvenc taktikámat, nem sikerült tökéletesen alkalmazni), de nagyon élvezetes játék kerekedett ki belőle!
Aztán nem maradhatott el a The Resistance: Avalon. Nekünk (a Crossfire után) ez a kötelező éjfél utáni darab. Szilveszterkor meg különösen jól esett :-)

Spot it! avagy Dooble. Gyerekekkel játszottuk természetesen valamikor a héten. Durva, hogy ebben milyen ügyesek, ki is kaptam jópárszor :-)

Idei első társasklubos alkalmon meg ezek kerültek elő:
Alhambra: Egyből kettőt is totlunk. Ebben szinte sose nyerek (húgom a koronázatlan királynője), de régen rengeteget játszottunk, jó volt újra elővenni. Megvan több kiegészítő, de mivel tanítottam, ezért nem kerültek elő, pedig van egy-két modul, ami szinte nélkülözhetetlen. Majd legközelebb, idén még biztos levesszük a polcról :-)
Dominion: Nagy kedvenc, bár most tanítás volt, szóval szinte csak az alapok jöttek elő (Prosperity-ből vettem elő még pár kártyát). Itt kicsit bajban leszek, mert az Intrigue-t külön játéknak írja a BGG. Annyi baj legyen ;-)
For Sale, avagy EladLak: Szeretem, bár ebben sem vagyok a legjobb. Valahogy az eladásnál csúszom el általában.

Ez eddig 6 játék.

Olvass tovább →

Idei kihívás: Minden játékom kerüljön elő legalább egyszer

Idén megpróbálkozom azzal, hogy minden játékommal játszak legalább egyszer.
Egyrészt azért, mert sok játékom már nagyon régóta nem került elő, pedig szeretem (vagy legalábbis szerettem, majd kiderül melyik az igaz :-)) őket. Másrészt, mert érdekel, hogy amit nem veszek elő azt vajon miért, és akkor már jogosan foglalja-e el a helyet a polcon.

Ezekről azért rövid bejegyzést is írok, csak mert miért ne :-)

Három szabály van:

  1. Azt tekintem saját játéknak, ami 2019.12.31.-én is a polcomon van. Tehát ha idén vettem akkor számít, mindegy mikor került megvásárlásra, ha eladtam, akkor nem veszem bele.
  2. A kiegészítőket nem számítom (most, az majd lehet a 2020-as lesz ;-)). Kiegészítőnek meg azt veszem, amire a BGG azt mondja, hogy expansion. Pl A Dixit: Odyssey külön játék a Dixit-től (hiába tök ugyan az), csakúgy, mint az Aquaretto a Zooloretto-tól.
  3. Csak az számít, amivel végig is játszottam a partit. Ha félbehagyjuk, akkor azt nem tekintem játszottnak.

A BGG-n lehet követni, igyekszem rendesen vezetni.
No, akkor hajrá magamnak!

P.S. Neked van 2019-es társasjátékos kihívásod?

Olvass tovább →