Találatok a következő címkére: 2022

Minden idők legjobbjai - #20-11 (2022)

Jönnek a nehéztűzérek :-)
Itt már egyre összetettebb játékok következnek. Lesz "visszatérő vendég", kooperatív többség, 15 percestől a 3 órásig és még több Vlaada.

Csapjunk is a 20-11-es listába!

Olvass tovább →

Minden idők legjobbjai - #30-21 (2022)

A Century sorozat első két eleme keretezi ezt a tízest, de a parti játékok dominálnak!
Kedvenc tervezőm Vlaada Chvátil két játékkal is képviselteti magát (és nyilván lesz még!) és tele van C betűvel kezdődő játékokkal.
De elég is legyen ennyi "érdekesség", jöjjön a középső tízes: 30-21. helyezettek!

Olvass tovább →

Minden idők legjobbjai - #50-#41 (2022)

Tom Vaselnek a Top Games of All Time intrójában van egy olyan rész, hogy "sokan mondják, hogy egy kissé megszállott, nekem még top 10-em sincs".
Nos, ez sokáig nálam is így volt, hogy top 100-at nem tudok összerakni, de aztán elérkezett a pillanat... ...csak még nem most.
Bár 150+ különböző játékkal játszottam már, de abból azért nem lehet még egy százas listát összerakni.
Egyrészt mert a Top 100-ba tényleg top játékok legyenek, és hát enyhén szólva se mind olyan nagyszerű, hogy egyáltalán említésre méltó is legyen. Másrészt meg többet el is felejetettem már milyen is volt. Úgy meg aztán nehéz.
Viszont majd készítek egy listát azokról, amikkel játszottam, csak nem emlékszem rá rendesen milyen is volt, vagy még nem játszottam de megvan és esélyes, hogy felkerüljön az általam minden idők legjobbjainak tartott játékok közé.

Így most "csak" egy 50-es listát készítettem (bár megvan a 100-as is), részben azért mert régóta tervezem már, részben meg érdekel, vajon hogyan változik az évek alatt. Ahhoz meg egyszer el kell kezdeni.
No, akkor kezdjük is a végéről, jöjjenek az 50-41 helyezettek!

Olvass tovább →

Idei kihívás - újra ostromlom a H csúcsokat!

2019-es kihívás egész jól sikerült, kedvet is kaptam 2020-ra egy - talán - nehezebbre... ...amiről aztán nagy volt a hallgatás.
Nem volt olyan nagyon-nagyon messze a dolog, de be kell vallani, nagy falat volt.
Ez persze több tényezős volt. Egyrészt a COVID miatt elmaradtak a társaskörök (azóta se indítottuk még újra, de ami késik az a gyorsvonat!), másrészt megszületett a negyedik gyermekem. És a többi és a többi.

Node! Mostanában itthon is egyre többet játszunk (és ami még ennél is fontosabb, nem csak az én kezdeményezésemre! :-)), úgyhogy úgy gondoltam újra megpróbálom ezt a kihívást.
Egy kicsit könnyítve természetesen (mert még mindig COVID és Lehelke is csak másfél. És a többi meg a blablabla).
Szóval most lejjebb adom, legyen 9-es H-index (ez ugye 19 játékkal kevesebb, mint a 10-es), és nem határozok meg előre játékokat. Valószínű ez utóbbi lesz az igazi könnyítés. Meglátjuk. Mindenesetre bizakodó vagyok :-)

Szóval hajrá nekem (nekünk), aztán meglátjuk mi sül ki belőle!
Ezen a BGG listán vezetem majd ezt is, és igyekszem viszonylag sűrűn (mondjuk kéthavonta...) összefoglalni, hogy is állok.

Olvass tovább →